Продукти:
• 4 белтъка
• 12 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. лимонов сок
• 350 г смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Върху тенджера с топла вода или на топъл котлон разбиваме белтъците с пудрата захар. Когато се сгъстят, прибавяме лимоновия сок.
От получения сняг отделяме около 1 чаена чаша. Към останалия сняг прибавяме смлените орехови ядки и разбъркваме леко, докато белтъците ги поемат.
От полученото орехово тесто правим топчици, които редим на разстояние върху хартия за печене.
От отделения разбит на сняг белтък шприцоваме върху топчиците малки целувки. Печем в слаба фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...