Продукти:
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 равна с.л. амонячна сода
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1-2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре яйцата със захарта, прибавяме содата, която сме разтворили в 1/2 к.ч. гореща вода. Разбиваме добре сместа и я оставяме да почине 2 часа. Прибавяме маслото и брашно, колкото да получим умерено твърдо тесто.
Разделяме тестото на 4-5 части и ги разточваме на кори с дебелина около 5 см и с формички изрязваме бисквити. Нареждаме бисквитите на близко разстояние в предварително намаслена тавичка, надупчваме ги с вилица и печем до бледо розово в умерено силна фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...