Продукти: (за 5 порции)
• 10 агнешки котлетчета
• 250 г гъби
• 2 домата
• глава лук
• 1 к. ч. сметана
• 1 к. ч. бяло вино
• 1/2 ч. л. черен пипер
• 1 с. л. препечено брашно
• с. л. масло
• 1 к. ч. олио
• лимонов сок
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме котлетчетата, заливаме с виното и оставяме да престоят 1-2 часа.
Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в сгорещено масло. Прибавяме обелените и нарязани на дребно домати и сипваме разреденото с малко вода или бульон брашно. След като заври, прибавяме сметаната, овкусяваме с лимонов сок, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Изпържваме маринованите котлетчета в сгорещено олио и нареждаме в съд за печене. Върху тях поставяме измитите и нарязани на ивици гъби. Заливаме с приготвения сос и запичаме на умерена температура.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...