Продукти:
• 600-700 г телешко месо
• 1-2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 6-7 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. бамя
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и го слагаме в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Нарязваме чушките на пръстенчета и почистваме бамята от дръжките.
Нарязваме месото на парчета, посоляваме и го пържим в част от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Щом лука стане прозрачен, поръсваме черния и червения пипер и още малко сол. Разбъркваме и прехвърляме в предварително затоплен глинен гювеч.
В останалата мазнина последователно запържваме и добавяме в гювеча чушките, патладжана и бамята. Накрая наливаме в гювеча мазнината от пърженето и го слагаме в студена фурна. Загряваме фурната до умерена и печем 20 мин.
После намаляваме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина. Покриваме готовия гювеч с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...