Кулинарни рецепти » Яйце в домат

 Яйце в домат

Продукти:

• 6 домата
• 6 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• 20 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Отрязваме капаче от горната част на всеки домат и издълбаваме внимателно вътрешността. Посоляваме леко и поръсваме черен пипер и малко пресован чесън.

Слагаме по парченце масло и счупваме по едно яйце във всеки домат. Посоляваме и отново поръсваме с черен пипер и пресован чесън.

Нареждаме доматите в намазана с масло тавичка и запичаме в умерена фурна. Между доматите може да сложим задушената с малко магданоз и черен пипер издълбана част от доматите.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало