Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг зелен фасул
· 8 яйца
· 6 с.л. разтопено краве масло
· 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
· червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фасула в подсолена вода, отцеждаме и го накълцваме на ситно. Поливаме с половината от разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязания магданоз. Разбъркваме и разстиламе фасула на равномерен пласт в по-голям тиган.
Оформяме в него осем вдлъбнатини и счукваме от ниско яйцата. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и поливаме с останалото разтопено масло. Държим тигана на умерен огън, докато белтъците побелеят и забулят жълтъците.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....