Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг коприва
· 8 твърдо сварени яйца
· 6 с.л. разтопено краве масло
· 3 с.л. препечено брашно
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 100 г сирене
· сол
Начин на приготвяне:
Варим копривата 10 мин в подсолена вода, след което я отцеждаме.
В 2 с.л. разтопено масло разбъркваме брашното, прибавяме млякото и варим 5 мин. Смесваме соса със ситно нарязаната коприва и изсипваме в намаслен съд.
Нареждаме отгоре обелените яйца и леко ги притискаме към дъното. Поръсваме с настърганото сирене и заливаме с останалото масло. Запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...