Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг глави от целина заедно с десетина листа
• 2-3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 3 с.л. брашно
• 150 мл бяло вино
• 2-3 с.л. сметана
• сокът и кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Почистваме целината и я нарязваме на кубчета. Пущаме я във вряща подсолена вода заедно със ситно нарязаните листа. Наливаме олиото и варим на тих огън до омекване.
Добавяме виното, а малко по-късно брашното и маслото, омесени на топка. Разбъркваме леко и варим на тих огън още десетина минути.
Накрая посоляваме, подправяме с лимонов сок и настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...