Продукти: (за 4 порции)
• 400 г гъби
• 2 стръка праз
• половин кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло или 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, стръкчета целина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на лентички и ги задушаваме в мазнината. Като поомекнат, прибавяме нарязания на кубчета праз. Задушаваме, докато ястието остане само на мазнина.
Прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато, докато се зачерви. На тънка струйка доливаме топла вода до получаване на каша.
Продължаваме да варим на слаб огън или изключен котлон. Малко преди да свалим ястието от огъня, прибавяме яйцето, разбито с кисело мляко и посоляваме. Кашата трябва да бъде гладка.
Поръсваме с нарязани на ситно магданоз и целина. Поднасяме я топла с резен лимон.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...