Кулинарни рецепти » Пъстра салата с боб и картофи

 Пъстра салата с боб и картофи

Продукти:

• 200 г сварен зрял фасул
• 250 г пресни картофи
• 1 голяма ябълка
• 1 жълта чушка
• 1 малка глава лук
• 1 магданозен корен
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сладка горчица
• 2 ч.л. ситно нарязана мащерка
• листа от зелена салата
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълката, нарязваме я на дребни кубчета, които поръсваме с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Нарязваме картофите на по-големи парчета и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и ги слагаме при ябълката. Прибавяме ситно нарязаните магданозен корен и лук, отцедения фасул и нарязаната чушка.

Отделно смесваме оцета и зехтина с горчицата, мащерката и счукания чесън. Посоляваме на вкус и разбиваме много добре. Заливаме салатата с тази смес и разбъркваме внимателно.

Поднасяме върху листа от зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало