Кулинарни рецепти » Риба със спанак и гъби

 Риба със спанак и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 60 г краве масло
• 2 с.л. трохи от сух хляб
• 4-5 с.л. сметана
• 4-5 гъби
• 500 г спанак
• черен пипер, лимон, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме в тавичка половината от маслото, прибавяме ситно нарязания лук, нареждаме посолената риба и заливаме с виното. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.

Нарязваме спанака на ситно и го слагаме в елипсовидна чиния. Заливаме с останалото масло, в което сме изпържили до зачервяване хлебните трохи. Върху спанака нареждаме рибните филета.

Към соса, който се е отделил при печенето на рибата, добавяме сметаната, сварените и ситно нарязани гъби, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с него ястието и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало