Продукти:
• 2 яйца
• 6 домата
• половин стрък праз (бялата част)
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги на нарязваме на парченца.
Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и изсипваме в него разбитите яйца и ситно нарязания праз. Разбъркваме и пържим 2-3 мин.
После прибавяме доматите, подправяме със захар и сол и пържим още 5 мин, като периодично разбъркваме.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...