Кулинарни рецепти » Пресен лук с яйца на очи

 Пресен лук с яйца на очи

Продукти:

• 4 връзки пресен лук
• половин пакетче краве масло
• 8 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме лука, измиваме го и нарязваме на ситно бялата му част отделно от зелените пера.

Запържваме бялата част на лука в част от маслото, като към края на пърженето прибавяме и перата. Наливаме 1 к.ч. вода, посоляваме на вкус и оставяме да ври на тих огън.

Когато лука омекне и отново започне да се пържи, счупваме от ниско яйцата, така че да останат цели, посоляваме и поливаме с останалото разтопено масло. Наливаме още 1 к.ч. вода.

Покриваме съда с капак и оставяме ястието да ври, докато белтъка побелее и забули жълтъка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало