Кулинарни рецепти » Парфе Английски специалитет

 Парфе Английски специалитет

Продукти:

• 10 яйца
• 3 с.л. ром или коняк
• 50 мл доброкачествено бяло вино
• 200 мл малинов или лимонов сок (може и смес от двата)
• 200 г пудра захар
• 10 г желатин
• малини или тъмни череши
• 700 мл разбита сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

Жълтъците и пудрата захар разбиваме до получаване на гъст крем, добавяме рома, виното и плодовия сок и продължаваме да разбиваме на слаб огън до сгъстяване.

Охлаждаме крема и прибавяме разтворения в хладка вода желатин, а веднага след това и оваляните в кристална захар малини. Добавяме предварително разбитите с малко пудра захар белтъци и разбъркваме внимателно.

Разсипваме в чаши и оставяме в хладилника за няколко часа, за да се желира.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало