Продукти:
• 250 г извара
• 50 г пудра захар
• 2 яйца
• 1 с. л. нишесте
• 1 пакетче ванилена захар
• 1 с. л. лимонов сок
• 1 с. л. нарязани фъстъци
• 250 г пресни или замразени ягоди (малини, къпини)
• 1 с. л. пудра захар
• 2 с. л. червено вино
Начин на приготвяне:
Захарта, жълтъците, нишестето, ванилената захар и лимоновия сок разбиваме на пяна. Добавяме изва-рата и продължаваме да бием. Разбиваме на твърд сняг белтъците и внимателно ги смесваме с крема, който разпределяме в подходящи, намазани с масло формички така, че да заема 1/2 от обема им. Печем на водна баня 15-20 минути.
Пасираме ягодите, като полученото пюре смесваме с виното и 1 с. л. пудра захар, кипваме и веднага сне-маме от огъня. Оставяме да изстине. Формичките обръщаме върху десертни чинии. Около суфлето нали-ваме от ягодовия сос, а отгоре поръсваме с нарязаните на ситно фъстъци.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...