Продукти:
• 6 големи лимона
• 3 големи жълтъка
• 5 с.л. захар
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 4 белтъка
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 190°C. Разполовяваме надлъжно лимоните и с лъжичка издълбаваме цялата им месеста част. От нея изстискваме 2 с.л. сок и останалото изхвърляме. Леко подрязваме лимоновите кори отдолу, за да се закрепват добре в десертните чинии.
В купа разбиваме жълтъците и 4 с.л. захар на гъста пяна. Добавяме лимоновия сок и настърганата кора и разбъркваме.
В друга купа разбиваме на сняг белтъците. По време на биенето добавяме останалата супена лъжица захар. Разбъркваме на части белтъците в жълтъците като внимаваме сместа да не спадне.
Пълним лимоновите кори с този крем и ги подреждаме в тава за печене, която сме застлали с пергаментова хартия. Печем 15-20 мин, докато горната част леко поруменее.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...