Продукти:
• 50 г грис
• 150 г пудра захар
• 3 ч.ч. прясно мляко
• настъргана лимонова кора
• 2 с.л. масло
• 5 яйца
• пудра захар за поръсване
• сладко от вишни за намазване
Начин на приготвяне:
Възвираме млякото със захарта, намаляваме котлона и прибавяме гриста. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти /около 10 мин./.
Сваляме от котлона и прибавяме маслото и лимоновата кора. Разбъркваме, докато маслото се стопи. Щом сместа поизстине, разбиваме един по един жълтъците в нея, като след всеки бием по 2-3 мин.
Разбиваме на гъст сняг белтъците и ги объркваме в грисовата смес на части.
Намазняваме пудингова форма, изсипваме в нея суфлето и печем на водна баня не повече от 30 мин. Изстиналото суфле обръщаме в тортена чиния, намазваме го с вишнево сладко и го наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...