Продукти:
• 4 яйца
• 80 г захар
• 80 г брашно
• 1 с.л. какао
• 1 с.л. смлени орехи
• 3-4 с.л. настърган шоколад за поръсване
За крема:
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 голяма кофичка сметана
• 3 яйца
• 2 с.л. желатин
• 1 ч.ч. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта и последователно прибавяме какаото, смлените орехи и брашното. Разбъркваме добре, изсипваме сместа в тавичка, покрита с хартия, и изпичаме блата в умерена фурна.
Накисваме желатина за крема в 1 к.ч. вода, след което го държим на огъня, докато се разтвори. Разбиваме маслото със захарта и прибавяме един по един жълтъците.
Отделно разбиваме сметаната и прибавяме към нея желатина, орехите и разбитите белтъци. Внимателно съединяваме двете смеси и разстиламе крема върху блата. Поръсваме настъргания шоколад и слагаме парфето за 2 часа в хладилник.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...