Кулинарни рецепти » Домашно суфле

 Домашно суфле

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 50 г краве масло
• 50 г смлени орехови ядки
• 1 голяма зелена ябълка
• 6 яйца
• 150 г захар
• настърганата кора от половин лимон

Начин на приготвяне:

Внимателно смесваме млякото с брашното и варим до сгъстяване. Сваляме от огъня, прибавяме маслото и охлаждаме.

Разбиваме жълтъците със захарта и ги сипваме в млякото. При непрекъснато бъркане прибавяме настърганата лимонова кора, смлените орехи и обелената и настъргана ябълка.

Накрая внимателно съединяваме с разбитите на гъст сняг белтъци и изсипваме в намаслена тавичка. Изпичаме суфлето на водна баня в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало