Продукти:
• 3 с. л. сварено силно кафе
• 100 г настърган млечен шоколад
• 6 жълтъка
• 2 с. л. пудра захар
• 200 мл топло мляко
• 220 мл сметана
Начин на приготвяне:
Настъргания шоколад разтопяваме в кафето на слаб огън или на гореща водна баня с непрекъснато бър-кане. Оставяме да изстине.
Жълтъците разбиваме със захарта и смесваме с шоколада. На тънка струйка с непрекъснато бъркане прибавяме млякото. След като сместа изстине, прибавяме добре разбитата сметана.
Разливаме в 8 формички, които поставяме в тава. Наливаме до 2 см гореща вода в тавата и я слагаме в загрята до 165°С фурна за 15 минути. Готовото суфле не полепва по ножа. Поднасяме го студено.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...