Продукти: (за 4 порции)
• 500 г тиквички
• 800 г телешка кайма
• 7-8 картофа
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
За соса:
• 50 г настърган кашкавал
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги пържим 2-3 мин на слаб огън. Прибавяме каймата и запържваме на силен огън при непрекъснато бъркане. Прибавяме подправките и оставяме на огъня още няколко минути.
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. След това ги обелваме и нарязваме на кръгчета.
Обелваме и измиваме тиквичките. Нарязваме ги на кръгчета и ги пържим до златисто оцветяване.
Приготвяме соса като разтопяваме маслото, прибавяме брашното и леко го запържваме на слаб огън. Наливаме прясното мляко, поръсваме със сол и черен пипер и оставяме да се вари 7-8 мин. След това прибавяме настъргания кашкавал, отстраняваме от огъня и застройваме с разбитото яйце.
Разстиламе запържената кайма в намаслена тавичка, покриваме с тиквичките, а върху тях нареждаме картофите. Заливаме ястието със соса и запичаме за 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...