Продукти:
• 2 кг краставици
• 1 кг червени чушки „Капия”
• 1 с.л. синапено семе
• 1 л оцет
• съцветия от копър
• суха чубрица
• босилек, естрагон
• захар и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме тънко краставиците, нарязваме ги по дължина на две, почистваме ги от семето и ги нарязваме напречно на по-едри парчета. Посоляваме и оставяме да пренощуват. Почистваме чушките от семената и ги нарязваме на малки парченца.
Поръсваме краставиците със синапено семе, естрагон, стрита чубрица и наситнен босилек. Смесваме ги с чушките и пълним буркани, на чието дъно сме сложили цветчета от копър. Отгоре също слагаме цвят от копър.
Възвираме оцета със захар и сол на вкус, изчакваме да изстине и заливаме туршията. Оставяме бурканите в хладно помещение за 1 седмица. След това отцеждаме саламурата, кипваме я на огъня и след като изстине, отново я наливаме в бурканите. Затваряме херметически, но не стерилизираме.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...