Продукти:
• люти чушки
• олио за пържене
• 1 връзка копър
За маринатата: (на 500 мл вода)
• 500 мл оцет
• 1 к.ч. сол
• 1 к.ч. захар
• 2 дафинови листа
• 10-12 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Избираме по-дребни люти чушки, измиваме ги и отрязваме само връхчетата на дръжките им. Изпържваме ги в силно сгорещено олио.
След като изстинат, нареждаме чушките в бурканчета, на дъното на които слагаме клонче копър. Заливаме туршията с преварената и изстинала марината и затваряме с пластмасови капачки. Държим на студено.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...