Кулинарни рецепти » Пълнен заек

 Пълнен заек

Продукти:

• 1 заек с дреболиите
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.ч. вино
• оцет
• магданоз
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме го и посоляваме. Оставяме го още 2-3 часа на студено.

Отделно сваряваме дреболиите в подсолена вода. Отцеждаме и ги нарязваме на ситно.

Запържваме ситно нарязания лук заедно с ориза в половината от мазнината, наливаме бульона от дреболиите и варим, докато оризът омекне. Връщаме дреболиите, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз и разбъркваме.

Пълним заека с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме напълнения заек с останалата мазнина, поръсваме с червен пипер и го покриваме с алуминиево фолио. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало