Продукти:
• 750 г телешка кайма
• 50 г сланина
• 1 ч. ч. бяло вино
• 30 кестена
• 24 дребни лукчета
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• 2 бучки захар
• 2 дафинови листа
• 3-4 карамфилчета
• 30 г краве масло
• смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Каймата се измесва със солта, черния пипер и ситно нарязан магданоз. Разделя се на топки, по-малки от яйце, които се овалват в брашно.
Сланината, нарязана на ситно, се запържва на слаб котлон в малко масло. В получената мазнина се пържат кюфтенцата от всички страни, поръсват се с 1 с. л. брашно и когато то се зачерви, се сипва толкова топла вода или бульон, колкото да ги покрие. Щом сосът клокне, се слага виното.
Кестените се попарват с вряла вода, в която престояват 10-15 мин, обелват се и се добавят към ястието заедно със захарта, доматеното пюре, карамфилчетата, дафиновите листа и половин връзка магданоз, завързана с конец.
Вари се около 1 час на слаб огън, магданозът се изважда. Ястието се поднася в голяма чиния с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...