Кулинарни рецепти » Полски зрази

 Полски зрази

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кайма (смес)
• 1 филия фляб
• 1 яйце
• 40 г сланина
• 1 с.л. свинска мас
• 1-2 с.л. брашно
• половин глава лук
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, половината от ситно нарязаната сланина, подправките и сол на вкус. Омесваме и разделяме сместа на 4 части. Оформяме шницели и ги поръсваме с останалата ситно нарязана сланина.

Навиваме шницелите на рулади и ги запържваме от всички страни в сгорещената свинска мас. Прибавяме червен пипер, наливаме гореща вода и задушаваме.

Изваждаме омекналите зрази и продължаваме да варим соса, докато остане на мазнина. След това сипваме брашното и запържваме. Наливаме гореща вода и сваряваме соса.

После го прецеждаме и заливаме зразите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало