Продукти: (за 4 порции)
• 300 г кайма (смес)
• 1 филия фляб
• 1 яйце
• 40 г сланина
• 1 с.л. свинска мас
• 1-2 с.л. брашно
• половин глава лук
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, половината от ситно нарязаната сланина, подправките и сол на вкус. Омесваме и разделяме сместа на 4 части. Оформяме шницели и ги поръсваме с останалата ситно нарязана сланина.
Навиваме шницелите на рулади и ги запържваме от всички страни в сгорещената свинска мас. Прибавяме червен пипер, наливаме гореща вода и задушаваме.
Изваждаме омекналите зрази и продължаваме да варим соса, докато остане на мазнина. След това сипваме брашното и запържваме. Наливаме гореща вода и сваряваме соса.
После го прецеждаме и заливаме зразите.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...