Кулинарни рецепти » Макарони със сос от шунка и гъби

 Макарони със сос от шунка и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г макарони
• 200 г шунка
• половин пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 5-6 гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода, изплакваме ги със студена и ги отцеждаме. Нарязваме шунката на кубчета, а лука и гъбите наситно.

Сипваме нарязаните продукти в разтопеното масло и задушаваме десетина минути. Прибавяме доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. гореща вода и варим още 5-6 минути.

Накрая подправяме соса с черен пипер и сол на вкус и още горещ го изсипваме върху макароните.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало