Продукти: (за 4 порции)
· 500 г къси макарони
· 1 голяма яребица /или заешко месо/
· 1 връзка корени за супа
· 80 г краве масло
· 100 г настърган кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме яребицата и корените за супа в подсолена вода. Щом омекнат, обезкостяваме месото и го нарязваме на ситно.
В същия бульон сваряваме макароните и ги отцеждаме. Размесваме ги със сгорещеното масло, настъргания кашкавал и месото от дивеча.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...