Кулинарни рецепти » Макарони със сос бешамел

 Макарони със сос бешамел

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 100 г краве масло
· 300 мл прясно мляко
· 2 с.л. брашно
· 100 г кашкавал
· 2-3 с.л. галета
· индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Приготвяме сос бешамел от половината масло, млякото и брашното. Подправяме с индийско орехче и го сваряваме на умерен огън.

Сипваме макароните в намаслена и поръсена с галета тавичка. Заливаме със соса, поръсваме с останалата галета и настъргания кашкавал и тук там слагаме парченца масло. Печем в умерено загрята фурна, докато се образува хрупкава коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало