Продукти: (за 5 порции)
· 250 г макарони
· 1 кг броколи
· 400 мл сметана
· 3 яйца
· 100 г кашкавал
· 1 к.ч. олио
· 2 с.л. доматено пюре
· 1 домат
· 1 с.л. лимонов сок
· черен и червен пипер
· босилек, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Накъсваме броколите на розички и също ги варим 2-3 в подсолена вода. Отцеждаме и ги пасираме. Прибавяме яйцата и 250 мл сметана и разбиваме с миксер. Сипваме настъргания кашкавал и подправяме на вкус с черен и червен пипер, ситно нарязан босилек и сол.
Покриваме дъното на съда за печене с намаслена хартия. Разстиламе на слоеве макароните и броколите. Печем 40 мин в умерена фурна.
Разбиваме жълтъка и при непрекъснато бъркане прибавяме лимоновия сок, олиото, останалата сметана, доматеното пюре, обеления и настърган домат. Заливаме суфлето с тази смес и допичаме още няколко минути.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...