Продукти: (за 5 порции)
· 250 г макарони
· 1 кг броколи
· 400 мл сметана
· 3 яйца
· 100 г кашкавал
· 1 к.ч. олио
· 2 с.л. доматено пюре
· 1 домат
· 1 с.л. лимонов сок
· черен и червен пипер
· босилек, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Накъсваме броколите на розички и също ги варим 2-3 в подсолена вода. Отцеждаме и ги пасираме. Прибавяме яйцата и 250 мл сметана и разбиваме с миксер. Сипваме настъргания кашкавал и подправяме на вкус с черен и червен пипер, ситно нарязан босилек и сол.
Покриваме дъното на съда за печене с намаслена хартия. Разстиламе на слоеве макароните и броколите. Печем 40 мин в умерена фурна.
Разбиваме жълтъка и при непрекъснато бъркане прибавяме лимоновия сок, олиото, останалата сметана, доматеното пюре, обеления и настърган домат. Заливаме суфлето с тази смес и допичаме още няколко минути.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...