Кулинарни рецепти » Макарони с ароматно телешко

 Макарони с ароматно телешко

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г макарони
• 500 г обезкостено телешко месо
• 1 1/4 ч.ч. доматен сок
• 1/4 ч.ч. лимонов сок
• 2 скилидки чесън
• 1/2 ч.л. смлян кимион
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. олио
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 1 ч.ч. сметана
• натрошено сирене (по желание)
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на ивици. Слагаме го в купа и прибавяме 1/2 ч.ч. доматен сок, лимоновия сок, ситно нарязания чесън, кимиона и червения пипер. Похлупваме и оставяме месото да се маринова в хладилника 4 часа.

Сваряваме макароните според указанията на опаковката. Докато те се варят, изваждаме месото от маринатата. Загряваме олиото в голям тиган на силен огън. Прибавяме месото и пържим до готовност. Изваждаме го от тигана.

Ако е необходимо, прибавяме още олио в тигана и запържваме пиперките, нарязани на ивички, и лука, нарязан на тънки филийки. Бъркаме непрекъснато, докато поомекнат.

След като макароните се сварят, ги прецеждаме и ги слагаме в голяма купа. Прибавяме месото, запържените пиперки, сметаната, лютата чушка и останалия доматен сок. Разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Сервираме веднага. По желание поръсваме с натрошено сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало