Продукти: (за 6 порции)
• 500 г моркови
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 6 маслини
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 3-4 с.л. зехтин
• суха горчица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Смесваме я с морковите и прибавяме ситно нарязаните магданоз и праз.
Почистваме маслините от костилките, разрязваме ги на две и ги слагаме в салатата.
Отделно смесваме зехтина с лимоновия сок, подправяме с горчица и сол на вкус и разбиваме много добре. Заливаме продуктите с така приготвения сос и разбъркваме внимателно, докато сосът попие.
Оставяме салатата за 45 мин в хладилника. След това разбъркваме отново и поднасяме.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...