Продукти: (за 5 порции)
• 400 г пресни гъби
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме само пресни гъби с розов отенък. Изчистваме ги от пънчетата и ги нарязваме на тънки филийки. Заливаме с гореща подсолена вода, прибавяме олиото и оставяме да врят на умерен огън.
Щом помекнат, прибавяме размитото в студена вода брашно и варим още 5-6 мин. Накрая поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...