Продукти:
• 2-3 с.л. грис
• 3 с.л. масло
• 5-6 картофа
• половин връзка магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол.
Начин на приготвяне:
В сгорещеното масло запържваме гриса леко и го разреждаме с 5-6 ч.ч. топла вода. Когато супата заври, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи.
След като уврят и картофите, сваляме супата от огъня, овкусяваме я със сол, лимонов сок и черен пипер и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...