Продукти:
• 3 яйца
• 350 г захар
• 150 мл олио
• 200 г кисело мляко
• 50 г какао
• 50 г шоколад
• 400 г бяло брашно
• 1-2 щипки канела
• 1 бакпулвер
• карамфил
За крема:
• 100 г краве масло
• 3 яйца
• 50 г шоколад
• 1 чашка ликьор
• 80 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците с част от захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото, киселото мляко, канелата, какаото и карамфила. Накрая сипваме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме добре и внимателно съединяваме с белтъците, разбити на сняг. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печем в умерена фурна.
Разбиваме на пяна маслото за крема заедно със захарта. Стопяваме шоколада с малко вода или мляко и го прибавяме към сместа. След това счукваме едно по едно яйцата и накрая сипваме ликьора. Разбиваме добре, за да стане кремът пухкав.
Щом блатът изстине, разрязваме го на две. Намазваме по средата, отгоре и отстрани с приготвения крем и поръсваме с настърган шоколад.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...