Продукти:
• 4 кг зеле
• 2 кг чушки
• 2 кг моркови
За маринатата:
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. оцет
• 1 глава целина
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Почистеното зеле нарязваме на едро. Чушките и морковите нарязваме на парченца. Разбъркваме зеленчуците и ги натъпкваме плътно в буркани.
Възвираме марината от изброените продукти и докато е гореща, заливаме с нея зеленчуците. Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме надолу с капачките.
След 1 ден ги прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...