Кулинарни рецепти » Пъстра туршия

 Пъстра туршия

Продукти:

• 6 кг зелени чушки „Капия”
• 13 кг бяло зеле
• 2 кг моркови
• 3 кг зелени домати
• 1 глава целина
• 2 връзки магданоз

За саламурата:

• 8 л вода
• 1 кг сол
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 1 пакетче черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците, смесваме ги и ги нареждаме в подходящ съд.

Възвираме продуктите за саламурата и изчакваме да се изстуди. Заливаме туршията с изстудената саламура и притискаме с кръстачка и камък.

Претакаме поне 5 пъти през 2-3 дни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало