Кулинарни рецепти » Пъстра туршия

 Пъстра туршия

Продукти:

• 6 кг зелени чушки „Капия”
• 13 кг бяло зеле
• 2 кг моркови
• 3 кг зелени домати
• 1 глава целина
• 2 връзки магданоз

За саламурата:

• 8 л вода
• 1 кг сол
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 1 пакетче черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците, смесваме ги и ги нареждаме в подходящ съд.

Възвираме продуктите за саламурата и изчакваме да се изстуди. Заливаме туршията с изстудената саламура и притискаме с кръстачка и камък.

Претакаме поне 5 пъти през 2-3 дни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало