Продукти:
• 5 кг камби
• 2 кг моркови
• 2 кг карфиол
• 1 глава от целина с листата
• 2 л оцет
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна бахар
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семките. Нарязваме ги на 4 или 6 части и ги смесваме с накъсания на розички карфиол и нарязаните на кръгчета моркови. Поръсваме с лимонов сок и покриваме със солта и захарта. Оставяме да престои 4 часа.
После нареждаме сместа в буркани, като добавяме парченца и листа от целината. Смесваме отделения сок с оцета, олиото и 1,5 л вода. Овкусяваме с подправките, сваряваме и щом изстине, заливаме бурканите. Затваряме ги с капачка и съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...