Кулинарни рецепти » Сурова царска туршия

 Сурова царска туршия

Продукти:

• 5 кг камби
• 2 кг моркови
• 2 кг карфиол
• 1 глава от целина с листата
• 2 л оцет
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна бахар
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от семките. Нарязваме ги на 4 или 6 части и ги смесваме с накъсания на розички карфиол и нарязаните на кръгчета моркови. Поръсваме с лимонов сок и покриваме със солта и захарта. Оставяме да престои 4 часа.

После нареждаме сместа в буркани, като добавяме парченца и листа от целината. Смесваме отделения сок с оцета, олиото и 1,5 л вода. Овкусяваме с подправките, сваряваме и щом изстине, заливаме бурканите. Затваряме ги с капачка и съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало