Продукти:
• 1-2 зелки
• 6-7 моркова
• 1 глава чесън
• на 1 л вода – 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Правим дълбоки нарези в кочаните на почистените зелки и ги пускаме за 3 мин във вряща вода. Оставяме ги да се отцедят, измиваме ги със студена вода и ги разделяме на листа.
Настъргваме морковите и ги смесваме с леко счуканите скилидки чесън. Във всяко зелево листо насипваме по малко от тази смес, завиваме на рула и ги нареждаме изправени в буркани.
Заливаме със солен разтвор, приготвен в посоченото съотношение, и затваряме бурканите. След 2 дни зелето е готово за консумация. За да го запазим за по-дълго време, стерилизираме бурканите 10-15 минути.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...