Кулинарни рецепти » Гювеч със свинско месо по манастирски

 Гювеч със свинско месо по манастирски

Прoдукти:

• 1 кг свинско месо
• 2-3 глави лук
• 2-3 червени домата
• 500 г пресни гъби
• 3-4 пиперки
• 3/4 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.ч. червено вино
• 1 връзка магданоз
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в част от мазнината и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина слагаме ситно нарязания лук, част от доматите, нарязани на ситно, и червения пипер. Връщаме месото и заливаме с гореща вода и виното.

Посоляваме ястието, прибавяме гъбите, а след 10 минути - пиперките нарязани на ивички. Варим докато омекнат гъбите. Тогава слагаме останалата част от мазнината и ориза.

Прехвърляме ястието в гювеч и печем. Малко преди да го извадим от фурната слагаме останалите домати. Поръсваме гювеча със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: Сузи Николова

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало