Кулинарни рецепти » Агнешко на фурна по градинарски

 Агнешко на фурна по градинарски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 180 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на порции.

Покриваме дъното на пръстен съд /или тавичка/ с агнешки кости и нарязания на колелца морков, ситно нарязаната целина и нарязания на малки кубчета лук. Отгоре нареждаме порциите месо, посоляваме и поливаме с разтопеното олио. Печем в силна фурна.

Щом месото се запече отгоре, обръщаме порциите и продължаваме да печем в умерена фурна, като от време на време доливаме по малко гореща вода и обливаме месото със соса от тавата.

Изваждаме опеченото месо, а към соса прибавяме виното и брашното, размито с малко вода. Връщаме съда на огъня, докато сосът кипне. Поднасяме месото, полято със соса и гарнирано с опечените зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало