Кулинарни рецепти » Гнезда от кайма

 Гнезда от кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 9 яйца
• 8 печени белени чушки
• 150 г сирене
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в хладка вода. Обелваме лука. Омесваме каймата с отцедения хляб, настъргания на едро ренде лук, 1 яйце, по-голямата част от магданоза, нарязан на ситно, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа да престои 30 минути.

Накълцваме на ситно чушките и ги разбъркваме с натрошеното сирене и останалия ситно нарязан магданоз.

От каймата оформяме в топки. Разплескваме ги, във всяка от тях слагаме от сместа от чушките и сиренето и ги загръщаме добре, като оставяме отгоре отвор. Нареждаме "гнездата" в намаслена тавичка и ги запичаме.

Десетина минути преди да извадим от фурната, внимателно счукваме върху всяко "гнездо" по едно яйце. Посоляваме леко, поръсваме с червен пипер и допичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало