Продукти:
• 500 г готово тесто
• 1 зелена и 1 червена чушка
• 300 г лук
• 4 домата
• 6 с.л. олио
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме половината олио и пържим до поруменяване обеления и нарязан на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на тънки ивички чушки. Пържим 2-3 мин, за да поомекнат.
Разстиламе на тънък пласт тестото в намаслена тавичка, отгоре нареждаме обелените и нарязани на тънки филийки домати /като сме им махнали семките/. Върху тях разпределяме лучената смес, която сме подправили със сол и черен пипер.
Напръскваме пицата с останалото олио и печем 30 мин в умерено силна фурна. Преди да сервираме поръсваме пицата с червен пипер.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...