Кулинарни рецепти » Пица Салерно

 Пица Салерно

Продукти:

• 1 кг готово тесто
• 300 г шунка
• 100 г мариновани гъби
• 100 г мариновани чушки
• 200 г кашкавал
• 12 броя маслини
• 100 г доматено пюре
• чубрица

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото в намаслена тавичка на пласт, дебел около 1 см. Нарязваме шунката на тънки парченца, гъбите на филийки, а чушките на резенчета.

Нареждаме така приготвените продукти равномерно върху тестото и поливаме с доматеното пюре. Поръсваме с чубрица. Запичаме в умерено загрята фурна.

Проверяваме дали тестото е опечено, като бодваме с клечка за зъби тук-там. Ако е добре опечено, не бива да оставя следи по клечката. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме отново.

Автор: Теодора Маркова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало