Продукти:
• 1 шепа зелен фасул
• 2-3 чушки
• 200 г домати
• 200 г картофи
• 1-2 глави лук
• 6-8 броя зелени сливи или джанки
• 5 с. л. олио
• джоджен, чубрица, магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки, а фасула - на парченца.Задушаваме ги в мазнината и малко вода до омекване.
Заливаме с вряла вода, посоляваме и варим 20 минути. Прибавяме нарязаните на дребно картофи, чушките и доматите, джанките и джоджена.
След сваряването на чорбата, сваляме я от огъня и поръсваме със стрита чубрица и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...