Продукти:
• 1 шепа зелен фасул
• 2-3 чушки
• 200 г домати
• 200 г картофи
• 1-2 глави лук
• 6-8 броя зелени сливи или джанки
• 5 с. л. олио
• джоджен, чубрица, магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки, а фасула - на парченца.Задушаваме ги в мазнината и малко вода до омекване.
Заливаме с вряла вода, посоляваме и варим 20 минути. Прибавяме нарязаните на дребно картофи, чушките и доматите, джанките и джоджена.
След сваряването на чорбата, сваляме я от огъня и поръсваме със стрита чубрица и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...