Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с фасул

 Зеленчукова супа с фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 2 домата
• 250 г зелен фасул
• 150 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 парче тиква
• 2-3 картофа
• 1-2 стръка праз
• 60 г фиде
• 3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 50 г настъргано сирене
• босилек
• листа от целина
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което го сваряваме.

В половината от олиото изпържваме до златисто нарязания на парченца лук. Прибавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати и също ги изпържваме.

Наливаме 5 ч.ч. вода и прибавяме нарязания зелен фасул, зрелия фасул, ситно нарязания праз и нарязаните на кубчета тиква и картофи. Варим на умерен огън.

След 10 мин прибавяме натрошеното фиде, посоляваме и продължаваме да варим до омекването на продуктите.

Отделно счукваме чесъна заедно със ситно нарязан босилек, докато получим каша. При непрекъснато бъркане прибавяме капка по капка останалото олио.

Отстраняваме супата от огъня, прибавяме чесновата кашица и ситно нарязани листа от целина, разбъркваме и поръсваме с натрошеното сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало