Кулинарни рецепти » Супа от аспержи с ориз

 Супа от аспержи с ориз

Продукти: (за 6 порции)

• 300 г аспержи
• 1 к.ч. ориз
• 200 г сирене
• 100 г краве масло
• сокът от половин лимон
• черен пипер
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Киснем нарязаните на малки парченца аспержи около 1 ч в студена вода, за да отстраним горчивината им. Изплакваме, заливаме ги с 1,5 л студена подсолена вода и варим, докато омекнат добре. После отделяме главите на стръкчетата и пасираме стъблата.

Заливаме ориза с 3 к.ч. студена подсолена вода и варим, докато набъбне добре. Отцеждаме и го смесваме с пюрето от аспержи. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме с 1,5 л горещ бульон.

Щом заври, прибавяме главичките на аспержите, натрошеното сирене, маслото, ситно нарязания копър и варим още 5-6 мин.

Изчакваме супата да изстине и застройваме с лимоновия сок и разбитото яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало