Продукти: (за 4-5 порции)
• 5 картофа
• 4 моркова
• половин глава целина
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината, морковите и картофите на кубчета. Сипваме всичко в подходящ съд, заливаме с 5 ч.ч вода и варим на умерен огън.
Когато зеленчуците омекнат, прибавяме обелените и настъргани на едро ренде домати. Варим още 10 мин и отстраняваме от огъня.
Сипваме киселото мляко, посоляваме на вкус и разбъркваме. Поднасяме чорбата, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...