Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г млад зелен фасул
• 3-4 зелени чушки
• 2-3 глави лук
• 100 г ягорида
• 2-3 домата
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула, посоляваме го и слагаме да се задушава в 1 к.ч. вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки и заливаме с 6-7 ч.ч. вряща вода.
Отделно запържваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати и също ги позапържваме. Поръсваме с червения пипер и ги изсипваме в чорбата.
След като чорбата се свари, отстраняваме от огъня и застройваме със счуканата ягорида, киселото мляко и разбитото яйце.
Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...