Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма зелка
• 400-500 г кренвирши /или наденички/
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. ким
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме кренвиршите, нарязваме ги на парчета и ги запържваме леко в част от мазнината.
Изчистваме горните листа на зелката, нарязваме я на едри парчета, като отстраняваме кочана и твърдите части. Посоляваме, заливаме с малко вряла вода /или бульон/ и задушаваме на тих огън, докато омекне.
В останалата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме. Поръсваме запръжката с ким и червен пипер и я изсипваме върху зелето. Наливаме още малко гореща вода /ако е необходимо/ и варим на още 10-15 мин, докато остане на мазнина.
Изсипваме готовото зеле в широка чиния и върху него нареждаме изпържените кренвирши.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...